Dagarrangementen 2010

 

 
 

Omhoog   Zuyderzee Zeil- & Partycharters Arrangementen

Wij verzorgen voor u graag programma’s op maat. Zo krijgt u een afwisselende dag, waaraan alle deelnemers met plezier terug zullen denken.

Zeiltochten worden veelal gecombineerd met activiteiten aan de wal, zoals een bezoek aan een interessant museum of een pittoreske havenstad. Daarnaast kunnen wij deelname aan een zeilrace met klassieke schepen, een bedrijfsuitje, teambuilding of verschillende arrangementen op cultureel of sportief gebied voor u organiseren. Want naast het zeilen zijn er volop mogelijkheden om te skaten, te fietsen, te wandelen, excursies naar historische steden te ondernemen, of uzelf op evenementen zoals het unieke Terschellingse “OERAL” te vermaken. Wat u wilt meemaken, kunnen wij (meestal) waarmaken. Voor u, voor het bedrijfsleven, scholen, verenigingen, clubs, instellingen, vrienden, bekenden, buren en uw gezin.

Lekker niets doen, van de natuur en voorbijtrekkende landschappen genieten, oude historie van steden zoals Monnickendam, Volendam, Marken, Hoorn of Enkhuizen meepikken en de wind laten spelen met de zeilen. Unieke natuurgebieden zoals het IJsselmeer of het Waddengebied bieden u ruimte en rust en vanaf een traditioneel zeilschip kunt u genieten van al het moois wat ons land te bieden heeft.
Zoek de spanning op met een verhoogd wedstrijdelement tijdens de Klipper- of Bolkoppenrace. Of gewoon puur met én tegen elkaar zeilen in authentieke houten botters. Test het uithoudingsvermogen en de teamgeest van uw collega’s, leer elkaar beter kennen in een sportieve sfeer. Onze arrangementen zijn met alle zorg en aandacht voor u opgezet. En bij bijzondere wensen stellen we er in goed overleg graag een voor u samen.

De arrangementen kunnen wij uiteraard naar uw wens uitbreiden. Bijvoorbeeld met een diner aan boord van het schip of in één van de restaurants in de nabijheid van de haven. Ook kunnen wij zorgdragen voor vervoer van en naar iedere plek in Nederland door middel van een touringcar of ouderwetse dubbeldekker bus. 

Informeer naar dit programma >>


  

Omhoog  Gouwzee arrangement

De Gouwzee en haar historische vissersstadjes:

Vanaf 10.00 uur heten de schipper en z'n maat u van harte welkom aan boord van hun schip. Hierbij serveren wij koffie of thee met heerlijk appelgebak. Na de kennismaking en uitleg over het schip manoeuvreert de schipper het schip de haven uit en worden de zeilen gehesen. Wij leggen als eerste aan in het oude vissersstadje Volendam. Hier brengt u een bezoek aan de beroemde, historische palingrokerij van Smit-Bokkum. Tijdens de rondleiding kunt u proeven van heerlijke gerookte IJsselmeerpaling.

 historische palingrokerij van Smit-Bokkum
" historische palingrokerij van Smit-Bokkum "

Teruggekomen aan boord van het schip kunt u genieten van een lekkere lunch terwijl de schipper vakkundig richting Marken koerst. Op de kade staat een gids in klederdracht klaar om u rond te leiden door het schilderachtige plaatsje Marken. Er is een mogelijkheid deze rondleiding te combineren met een bezoek aan het Markermuseum. Vervolgens zeilt u terug naar de haven van vertrek onder het genot van een hapje en een drankje.

Extra mogelijkheden:

Na de rondleiding bij Smit-Bokkum kunt u uw gasten trakteren op een pondje paling om thuis nog even na te smullen.
Na het zeilen kunt u aan boord genieten van een schippersmaaltijd, luxe diner of barbecue. Ook aan wal kunnen wij diverse locaties voor u regelen.
In Volendam kunt u een groepsfoto laten maken in traditionele Volendammer kostuums.

Kenmerken Gouwzee arrangement:

 • Afvaarthavens: Monnickendam, Marken, Edam, Blocq van Kuffeler of Hoorn
 • Dagarrangement 10.00 uur tot 18.00 uur
 • Catering: koffie of thee met appelgebak, lunch (soep, diverse broodsoorten, vleeswaren, kaas, vis, fruit, koffie, thee, melk), zoutjes, 2 rondes borrelhapjes.
 • Programma: Bezoek aan palingrokerij Smit-Bokkum, rondleiding door Marken met eventueel een bezoek aan het Markermuseum
 • Prijsindicatie: vanaf € 32,50 per persoon. Afhankelijk van het geboekte schip.
 • Bovenstaand arrangement is vanaf 20 personen te bestellen en is exclusief de huurprijs van het schip, drankjes en servicekosten.
 • Cateringservices zijn exclusief BTW.

Informeer naar dit programma >>


  

Omhoog  VOC arrangement

Koffie , thee en Westfriese krentenmik staan voor u klaar als u ‘s morgens om 10.00 uur aan boord van één van de traditionele zeilschepen stapt.

De schipper en z'n maat maken houden een welkomstpraatje en maken u wegwijs aan dek. Daarna gaan de trossen los en hijst u samen met de bemanning de zeilen. De bemanning vertelt u onderweg graag alles over het schip en het zeilen. Als u wilt (en durft) kunt u een tijdje het roer van de schipper overnemen.
Het schip koerst naar Hoorn om daar vroeg in de middag af te meren. Aldaar wordt er aan boord een heerlijke lunch geserveerd. Na de lunch wandelt u met een gids terug naar de Gouden Eeuw. De historie van de VOC komt tot leven aan de hand van gebouwen, gevelstenen en diverse locaties in het oude centrum, dicht bij de haven. Teruggekomen aan boord staan wij klaar om uw gasten te onthalen met een drankje en diverse hapjes. Aansluitend zet het schip koers richting de haven van vertrek.

Extra mogelijkheden:

Westfries museum: U kunt dit arrangement uitbreiden met een bezoek aan dit uitgebreide museum waar u boeiende tentoonstellingen over de geschiedenis van West-Friesland, de VOC en de walvisvaart kunt bezichtigen.

Kenmerken VOC arrangement:

 • Afvaarthavens: Monnickendam, Marken, Volendam/Edam, Blocq van Kuffeler/Almere
 • Dagarrangement van 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Catering: koffie of thee met appelgebak, lunch (soep, diverse broodsoorten, vleeswaren, kaas, vis, fruit, koffie, thee, melk), zoutjes, 2 rondes borrelhapjes.
 • Programma: Rondleiding met stadsgids door Hoorn, eventueel uit te breiden met een bezoek aan het Westfries museum.
 • Prijsindicatie: vanaf € 32,50 per persoon. Afhankelijk van het geboekte schip.
 • Bovenstaand arrangement is vanaf 20 personen en is exclusief de huurprijs van het schip, drankjes en servicekosten. 
 • Cateringservices zijn exclusief BTW.

Informeer naar dit programma >>


  

Omhoog  Pampus arrangement

Zeilen en "voor Pampus liggen"

U bent ’s morgens vanaf 10.00 uur van harte welkom aan boord van het schip. U maakt kennis met de bemanning onder het genot van een kopje koffie of thee met kruidkoek of cake. De trossen gaan los en de zeilen worden gehesen. Tijdens de zeiltocht serveren wij een heerlijk Zuyderzee lunchbuffet.
In het begin van de middag meert het schip af bij het eiland Pampus. De gids vertelt u over de historie van het oude fort dat Amsterdam beschermde tegen aanvallen vanaf de Zuiderzee. U krijgt een rondleiding door het indrukwekkende gangenstelsel van het eiland. Eenmaal weer aan boord zeilt u onder het genot van een drankje terug naar de haven van vertrek. Hierbij serveren wij diverse luxe borrelgarnituren.

Extra mogelijkheden:

Na het zeilen kunnen wij u aansluitend een avondprogramma bieden. Wij kunnen u bijvoorbeeld met een ouderwetse dubbeldekkerbus vervoeren naar Amsterdam, alwaar wij op diverse locaties en op verrassende wijze entertainment verzorgen.

Kenmerken Pampus arrangement  (niet mogelijk op maandag):

 • Afvaarthavens: Muiden, Marken, Blocq van Kuffeler/Almere, Volendam, Monnickendam.
 • Dagarrangement 10.00 uur tot 18.00 uur
 • Catering: koffie of thee met appelgebak, lunch (soep, diverse broodsoorten, vleeswaren, kaas, vis, fruit, koffie, thee, melk), zoutjes, 2 rondes borrelhapjes.
 • Programma: rondleiding Pampus.
 • Prijsindicatie: vanaf € 32,50 per persoon. Afhankelijk van het geboekte schip.

Ochtendarrangement 09.00 uur tot 13.00 uur:
(alleen mogelijk vanuit Muiden, het programma eindigt op Pampus)

 • Catering: koffie of thee met koek.
 • Programma: rondleiding Pampus + overtocht van Pampus naar Muiden per motorboot.
 • Prijsindicatie: Vanaf € 19,50 per persoon. Afhankelijk van het geboekte schip.
 • Bovenstaande arrangementen zijn vanaf 20 personen en zijn exclusief de huurprijs van het schip, drankjes en servicekosten.
 • Cateringservices zijn exclusief BTW.

Informeer naar dit programma >>


  

Omhoog  Nautisch wedstrijd arrangement

Dit arrangement is goed voor de teamgeest, waarbij iedereen zijn steentje bij moet dragen en het er fanatiek aan toe kan gaan.

Wij kunnen bij dit arrangement gebruik maken van gelijkwaardige botters, lemster aken, klippers of tjalken
Om 10.00 uur wordt u tijdens het palaver ontvangen met koffie, thee en een plak Westfriese krentenmik met roomboter. Het palaver wordt meestal gegeven aan boord van één van de schepen of in een kroeg vlak bij de haven. Tijdens het palaver geven wij een korte uitleg over de wedstrijd en de weersverwachting. Tevens wordt de te varen wedstrijdbaan bekend gemaakt. Vervolgens gaat iedereen naar zijn of haar schip, samen met de bemanning. Na een nautische training gedurende de ochtend, waarbij de schipper en maat uitleg geven over het zeilen en de wedstrijd, worden de taken verdeeld en gaan de schepen voor anker om van een welverdiende lunch te genieten.

Na de lunch gaat het echte werk beginnen en vaart het schip naar de startlijn. Nu is er even geen tijd voor een gezellig praatje maar kan het er soms fanatiek aan toe gaan. Natuurlijk helpen de schipper en z'n maat u om de wedstrijd te kunnen winnen, maar iedereen moet meewerken. Na de wedstrijd is er weer volop tijd voor gezelligheid en een drankje. Ondertussen vaart het schip terug naar de haven van vertrek, waarbij wij diverse koude- en warme borrelgarnituren serveren. In de haven wordt de uitslag van de wedstrijd bekend gemaakt en volgt een feestelijke prijsuitreiking. Wij zorgen hierbij voor diverse leuke prijzen.
Dit arrangement is door zijn wedstrijdelement zeer geschikt voor teambuilding.

Extra mogelijkheden:

Om de teamspirit te accentueren kunnen wij zorgen voor toepasselijke wedstrijdkleding met opdruk. Hierin bestaan diverse mogelijkheden, die wij graag met u willen bespreken. De prijsuitreiking kan plaatsvinden op een locatie aan wal en kan gecombineerd worden met een barbecue of captainsdinner. Hierbij kunnen wij zorgdragen voor een zeemansorkest.

De officiële zeilwedstrijden

Ieder jaar vinden er in Nederland diverse officiële wedstrijden plaats zoals de prestigieuze Bolkoppenrace, de Waddenrace, de Klipperrace, Race om de Noord, Muider Hardzeildagen, Jan Haring race en de Pieperrace. Ook hieraan kunt u met uw eigen gezelschap deelnemen. Wij informeren u graag over de verschillende wedstrijddata en zoeken voor u een passend schip.

Kenmerken nautisch wedstrijd arrangement:

 • Afvaarthaven: Monnickendam, Volendam, Marken (alleen botters/aken), Hoorn en Muiden.
 • Dagarrangement 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Prijs op aanvraag.
 • Gezien de vele mogelijkheden bespreken wij de exacte invulling en aankleding van een unieke zeilwedstrijd graag met u om te komen tot een voorstel op maat.
 • Cateringservices zijn exclusief BTW.

Informeer naar dit programma >>


Omhoog  Zeil-fiets arrangement

Zeilen en fietsen in en door het mooie “Waterland”.

De schipper en maat verwelkomen u ´s morgens aan boord en wij serveren uw gasten koffie, thee en suikerbrood. Na een kort woordje van de schipper gaan de trossen los en hijst u samen met de bemanning de zeilen voor een heerlijke zeiltocht over de Gouwzee en het Markermeer.
In de haven van Monnickendam of Marken serveren wij u een goedverzorgde lunch aan boord. Na deze lunch staan de fietsen voor u klaar en maakt u een fietstocht van ongeveer anderhalf uur. U kunt hierbij genieten van de mooiste plekjes van Waterland. U krijgt een goede routekaart met aanvullende informatie mee. Het schip vaart ondertussen naar de nieuwe opstaphaven. Weer bij het schip gekomen staan wij klaar met een oorlam en een borrelgarnituur. U hijst wederom de zeilen en het schip koerst terug naar de haven van vertrek.

Extra mogelijkheden:

 • De fietstocht kan gecombineerd worden met een bezoek aan een kaasboerderij, waarbij u diverse kaassoorten kunt proeven en een glaasje bessenwijn wordt geserveerd.

Kenmerken zeil/fiets arrangement:

 • Afvaarthavens: Volendam, Marken, Edam, Monnickendam, Hoorn.
 • Dagarrangement 10.00 uur tot 18.00 uur
 • Catering: koffie of thee met suikerbrood, lunch (soep, diverse goedbelegde broodjes, vers fruit, koffie, thee, melk), zoutjes, oorlam, diverse borrelhapjes.
 • Programma: zeilen en fietsen door Waterland.
 • Prijsindicatie: vanaf € 32,50 per persoon.  (fietsen vanuit Marken of Monnickendam) Prijs afhankelijk van het geboekte schip.
 • Bovenstaand arrangement is vanaf 20 personen en is exclusief de huurprijs van het schip, drankjes en servicekosten.
 • Cateringservices zijn exclusief BTW.

Bovengenoemd arrangement kan op verschillende manieren worden ingevuld:

Bijvoorbeeld bij een gezelschap van 40 personen: Opstaphaven Monnickendam: Ontvangst met koffie en koek. Groep van 20 personen gaat zeilen van Monnickendam naar Marken, terwijl de andere groep een leuke fietstocht door Waterland maakt. Op Marken een gezamenlijke lunch, waarna de groepen wisselen van vervoermiddel. Bij terugkomst in Monnickendam van beide groepen serveren wij naast de drankjes diverse koude- en warme borrelhapjes.

Informeer naar dit programma >>


Omhoog  Extra services

 1. Vervoer: Wij kunnen voor een zeer redelijke prijs zorg dragen voor vervoer door middel van luxe touringcars of ouderwetse dubbeldekkers van en naar iedere plek in Nederland.
 2. Overnachting: Voor of na uw zeilevenement kunnen wij een overnachting regelen in hotel of aan boord van één van de zeilschepen in de haven. Bij laatstgenoemde zorgen wij voor dekbedden, handdoeken etc.
 3. Whisky- of wijnproeverij: Bij meerdaagse tochten of een tocht met voor- of na-overnachting is het een leuk idee om in de avonduren aan boord een whisky- of wijnproeverij te houden. Wij informeren u graag over deze mogelijkheden.
 4. Entertainment: Natuurlijk kunnen wij ook zorg dragen voor diverse artiesten en entertainment. Een zeemansorkest geeft een bijzondere sfeer aan uw evenement. Of wij laten een palingroker zijn vakmanschap aan boord demonstreren. Het eindresultaat kunt u uiteraard zelf beoordelen.

Een zeemansorkest geeft een bijzondere sfeer aan uw evenement

 1. Locaties aan wal: Wilt u na het zeilen aan wal nog ergens dineren of een feest vieren dan kunnen wij u behulpzaam zijn bij het vinden van een passende locatie.
 2. Relatiegeschenken: Het is leuk om uw gasten een aandenken aan het zeilevenement mee te geven. Wij kunnen zorgen voor diverse leuke relatiegeschenken zoals een kruikje bitter voorzien van het logo van uw bedrijf e/o uw eigen tekst of een pondje paling van de beroemde, historische palingrokerij Smit-Bokkum uit Volendam.

Informeer naar dit programma >>

Omhoog

e pagina is onderdeel van www.zuyderzeecharters.nl